Griezelen met de Microbit bij CoderDojo Woerden!

Posted on by Cym in agenda, media, nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Griezelen met de Microbit bij CoderDojo Woerden!

griezel-scratch-coderdojo-woerdenOp zaterdag 7 oktober gaat de maandelijkse CoderDojo in bibliotheek Woerden weer van start. De CoderDojo op 7 oktober valt in de kinderboekenweek. Vandaar dat we ook tijdens de CoderDojo aan de slag zullen gaan met het thema Griezels!

Bij deze CoderDojo gaan we onder andere werken met de Microbit!

We gaan onder andere werken met de Microbit, een microcontroller van 4x5cm waarmee je allerlei dingen kunt maken die zich buiten de computer bevinden. We gaan dus niet alleen griezels maken op het scherm, maar ook in het echt!

Kom langs en ontdek hoe eenvoudig het is om een griezel te maken met knipperende lampjes en enge geluiden. We kunnen zelfs een paar op afstand bestuurbare griezels maken.

Er zijn twee rondes, een ronde om 11:00 uur en een ronde om 13:00 uur. In beide rondes zullen er griezels worden gemaakt.

Deelname is gratis. Wel graag zelf een laptop meenemen en van te voren aanmelden via deze link: aanmelden-coderdojo

CoderDojo Woerden – Gruwelijk Eng!

Posted on by Cym in media, nieuws | Reacties uitgeschakeld voor CoderDojo Woerden – Gruwelijk Eng!


Aankondiging gemaakt door finnyboy88. Klik op de groene vlag!

CoderDojo 7 oktober 2017

Posted on by Cym in agenda, nieuws | Reacties uitgeschakeld voor CoderDojo 7 oktober 2017

De eerstvolgende CoderDojo in Bibliotheek Woerden is op zaterdag 7 oktober. Je kunt je vanaf nu aanmelden. Er zijn twee rondes. In iedere ronde is er plek voor 12 deelnemers. Je kunt altijd langskomen en meekijken. Als je mee wilt doen graag van te voren aanmelden!

Bij deze CoderDojo gaan we onder andere werken met de Microbit en de Raspberry PI!

aanmelden-coderdojo

Enthousiaste kinderen bij de presentatie van Derek Breen

Posted on by Cym in media, nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Enthousiaste kinderen bij de presentatie van Derek Breen

Enthousiaste kinderen en ouders bij de workshop en boekpresentatie van Derek Breen tijdens de speciale *extra* CoderDojo in de bibliotheek in Woerden op zaterdag 3 december 2016.

Impressies van de presentatie zijn ook te zien op de Facebook-pagina:
https://www.facebook.com/pg/CoderDojoWoerden/photos/?tab=album&album_id=350473025314411

CodeQube bij CoderDojo Woerden op 3 september 2016

Posted on by Cym in agenda, media, nieuws | Reacties uitgeschakeld voor CodeQube bij CoderDojo Woerden op 3 september 2016

Op zaterdag 3 september 2016 was de CodeQube (www.codeqube.nl) te gast bij de CoderDojo Woerden. Met de CodeQube kunnen kinderen (en volwassenen) kennismaken met HTML en CSS. Natuurlijk kon er die dag ook met Scratch gewerkt worden.Er waren twee CodeQube rondes met per ronde twee workshops. In groepjes van 4 gingen de kinderen aan de gang met HTML en CSS. Er werden ontwerpen gemaakt op een whiteboard, vervolgens werd met magneetblokjes de juiste volgorde van de HTML tags geoefend en tot slot werd de code met behulp van een tablet omgezet in een echte website.

Impressies van de CodeQube workshops zijn ook te zien op de Facebook-pagina:
https://www.facebook.com/CoderDojoWoerden/photos/?tab=album&album_id=301410096887371